Biomekanisk terapi 2017-08-24T07:16:27+00:00
KONTAKT OSS

2. Biomekanisk terapi

Biomekanisk terapi er et fagfelt med fokus på behandling av uspesifikke problemer i fot, knær, hofter og rygg gjennom å vurdere blant annet fottøy og gangavvikling.

Fotproblemer dukker ofte opp i tidlig alder. 70 prosent av ungdom i 15-16 årsalderen har ett eller flere fotproblem. Fotproblemer er også utbredt i arbeidslivet. Uspesifikke problemer har i utgangspunktet ukjent opprinnelse, men mange muskel- og skjelettlidelser starter med føttene. Fotproblemer kan forplante seg til knær, hofte og rygg. Denne sammenhengen er ukjent for mange, noe som kan lede til underbehandling og feilbehandling.

Biomekanisk terapi går til kilden til fotproblemene, som svært ofte ligger i fottøyet. Ved å studere faget får man innsikt i hvordan fottøy kan utløse, opprettholde eller forverre problemer. ( podiatrist.no)
Hva er biomekanisk behandling?

Ved å øke bevisstheten, korrigere bevegelser og styrke foten vil du kunne redusere belastningen på muskler og skjelett. Gjennom kartlegging ser vi på bevegelsesmønsteret ditt, hvordan du går, hvilket arbeid du har, hva slags arbeidssko du bruker, om du har noen svakheter i foten, kjente sykdommer, tidligere skader, og så videre.