Plantar fascitt 2018-04-17T07:40:02+00:00

KONTAKT OSS

Plantar fascitt 

Mange tror at Plantar fascitt er én enkelt fotsykdom, men det riktige er at dette er en felles betegnelse for smerter under føttene. Det kan være ting som betennelser, irritasjon i forskjellige muskler eller knokkelutvekster.  

På undersiden av foten har vi seneplate som kalles plantarfascien. Den har utspring fra forkanten av hælbenet og brer seg i vifteform frem til tærne. Fascien sørger for optimal biomekanikk i foten i forbindelse med avviklingen av steg, hællanding, flat fot og fraspark. 

 

Hvorfor har jeg Plantar fascitt? 

Det er mange ting som kan være årsaken til at man får smerter under føttene. De mest vanlige er feilstilling, feil i ganglaget og sko som ikke passer foten riktig. Det er en vanlig påstand at Plantar fascitt er veldig vanskelig å behandle. For å hjelpe deg å bli kvitt plagene, undersøker jeg foten grundig og finner en behandlingsform som passer for behovene til deg og dine føtter.   

Dersom du har gått med smerten i foten lenge, tar det gjerne litt lengre tid å bli helt kvitt ubehagene du har. Derfor er det også viktig å komme i gang med riktig behandling så fort som mulig, slik at du ikke har vondt i føttene unødvendig lenge.  

Hvordan behandlingen foregår vil være avhengig av dine behov. Jeg behandler med taping, såletilpasning, sko-veiledning og gangetrening. Normalt vil dette i sin helhet gi veldig gode resultater, og du slipper å måtte gå med smertene resten av livet.  

Det er ingen grunn til å leve med unødvendige smerter, som kan fjernes med riktig behandling.  Dersom du har ubehag eller smerter i føttene som du ikke vet hva skyldes, er det stor sannsynlighet for at det kan være Plantar fascitt. Ta kontakt med deg slik at vi kan få undersøkt dine føtter og finne en behandling som fungerer for deg.